Кондитер

3W07210302
22477 қаралым

Сипаттама

Кондитер-бұл маман, ол тәттілер мен десерттер, әзірлеумен рецептер, сатып алумен қажетті өнімдер, сақтауды ұйымдастыру дайындалған тағамдар мен өнімдер дайындаумен айналысады.

Кондитердің негізгі міндеттері:

  • Қоспаларды бастапқы өңдеу, кесу және қалыптау, олардың дұрыс сақталуын қамтамасыз ету.
  • Болашақ десерттерге (кремдер, қоспалар, джемдер, сәндік элементтер және т.б.) жеке компоненттерді дайындау.
  • Рецепт бойынша кондитерлік өнімдерді дайындау.
  • Кондитерлік өнімдерге арналған жаңа рецептілерді әзірлеу және жетілдіру.
  • Дайындалған тәттілерді безендіру.
  • Дайындалған кондитерлік өнімдердің дұрыс сақталуын қамтамасыз ету.
  • Кәсіпорынның логистикалық бөлімінің жұмысына қатысу (өнімдерді, құралдар мен жабдықтарды сатып алуға тапсырыс жасау, жеткізу үшін дайын өнімді орау және т.б.).

Жалақы біліктілікке, аймаққа және жұмыс орнына байланысты. Орта есеппен бастаушы шебер үшін – 80 - 100 мың тг.

Осы біліктілік бойынша сәтті оқу және одан әрі жұмыс істеу үшін студент химия, математика негіздерін білуі керек. Сондай-ақ қолданылатын материалдардың негізгі қасиеттері және олардың басқа материалдармен өзара әрекеттесу ережелері, ұсақ ақауларды жою тәсілдері, сурет салу ережелері, бірнеше түстерді біріктіру негіздері, қолданылатын құралды пайдалану техникасы мен ережелері.

Ең төменгі тәжірибесі, жоғары деңгейдегі маман болу үшін 5 жыл.

Шеберге сәтті жұмыс істеу үшін бірқатар жеке қасиеттер қажет: керемет дәм сезімі, иіс сезімі, шығармашылық, қиялдаушылық, ұжымда жұмыс істей білу. Сондай-ақ, болашақ кондитер қажет жақсы физикалық нысаны, қабілеті шоғырлану, төзімділік, стресске төзімділік.

Бұл кәсіптің артықшылығы-ең алдымен, өзінің шығармашылық әлеуетін ашу және сүйікті ісімен айналысу мүмкіндігі. Кәсіби білім мен дағдылардың тұрмыста қолданылуы. Сұранысқа ие мамандық болып табылады, өйткені қазіргі әлемде кондитерлік өнімдердің танымалдығы төмендеу үрдісіне ие емес.

Жас маман білуі тиіс, кондитерді табыс деңгейі кондитердің, ең алдымен, оның жұмыс орнына байланысты.Элиталық мекемелерде және гүлденген зауыттарда ол өте жоғары болуы мүмкін, ал қарапайым кафелер мен асханаларда және тиімді зауыттарда аз. Маманның санаты және оның кәсібилік деңгейі неғұрлым жоғары болса, соғұрлым ол көп кіріс ала алады.

Кәсіптің кемшіліктері өте ауыр жұмыс жағдайында: жоғары температура, жоғары ылғалдылық. Сондай-ақ, денсаулық жағдайына жоғары талаптар қойылады (кондитерде созылмалы тыныс алу аурулары, аллергия болмауы керек). Кәсіби аурулардың пайда болу қаупі бар (гормоналды жүйенің проблемалары немесе артық салмақ).

Қалай түсуге болады

Қабылдау емтиханы:
Емтихансыз. Әңгімелесу

~
Орындар саны
9
Қазіргі үміткерлер саны

Бейіндік пәндер

Қайда оқуға болады

Басталуы

2025 ж. 1 қыркүйек

Мерзімі
9 сынып: 34 ай

Повар

3W10130302
Жұмыс кадрларын даярлау
Басталуы

2025 ж. 1 қыркүйек

Мерзімі
9 сынып: 34 ай

Наубайшы

3W07210303
Жұмыс кадрларын даярлау
Басталуы

2025 ж. 1 қыркүйек

Мерзімі
9 сынып: 34 ай

Автомобиль жөндеу слесарі

3W07161301
Жұмыс кадрларын даярлау
Басталуы

2025 ж. 1 қыркүйек

Мерзімі
9 сынып: 34 ай

Ет өңдеуші

3W07210101
Жұмыс кадрларын даярлау
Басталуы

2025 ж. 1 қыркүйек

Мерзімі
9 сынып: 34 ай

Ет өнімдерін өндіру желісінің операторы

3W07210102
Жұмыс кадрларын даярлау
Басталуы

2025 ж. 1 қыркүйек

Мерзімі
9 сынып: 34 ай

Кондитер-оформитель

3W10130301
Жұмыс кадрларын даярлау
Басталуы

2025 ж. 1 қыркүйек

Мерзімі
9 сынып: 34 ай

Сандық техниканы монтаждаушы-жөндеуші

3W07140501
Жұмыс кадрларын даярлау
Басталуы

2025 ж. 1 қыркүйек

Мерзімі
9 сынып: 34 ай
Басталуы

2025 ж. 1 қыркүйек

Мерзімі
9 сынып: 34 ай

Кондитер

3W07210302
Жұмыс кадрларын даярлау
Басталуы

2025 ж. 1 қыркүйек

Мерзімі
9 сынып: 34 ай

Технолог

4S10130303
Орта буын маманын даярлау
Басталуы

2025 ж. 1 қыркүйек

Мерзімі

Қайда жұмыс істеуге болады

Түлектер кафелерде, мейрамханаларда, асханаларда, кофеханаларда, кондитерлік фабрикаларда жұмыс істей алады. Сонымен қатар, кондитерлік маман өз дүкенін, қолөнер шеберханасын немесе тамақтану мекемесін аша алады.