«Тамақтану саласында қызмет көрсетуді ұйымдастыру» мамандығы қызмет көрсетудің түрлі нысандары мен әдістерін қолдануға, дәмханаларда, мейрамханаларда, барларда қызмет көрсету процесін ұйымдастыруға, тақырыптық кештер өткізуге, қонақтарды қарсы алуға, залды безендіруге, әдемі дастархан жайуға және т.б. бағытталған. Даяшылардың, бармендердің жұмысын ұйымдастырады, қонақтарға қызмет көрсету сапасын бақылайды және қоғамдық тамақтану ұйымдарында өнімді өндірістік бақылауды орындайды.
Тағамдар мен ингредиенттердің үйлесімділігі, әдемі дастархан жайылуы және бірегей берілімі мерекелік көңіл-күй сыйлайды. Өмір салты өзгеруде, жаңа технологиялар пайда болуда және барлық нәрседен хабардар болу қажет. Бүгінде тамақтану индустриясы соншалықты дамыған, бұл кәсіп сұранысқа ие мамандардың қатарына жатады.
«Тамақтану саласында қызмет көрсетуді ұйымдастыру» мамандығы бірнеше бағыт бойынша мамандарды дайындайды:
- Бармен-бариста;
- Даяшы.